Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yurt Hizmetleri ve Gençlik Merkezlerinde Türkiye çapında büyük projelere imza attı.  Mühendishane, Mimarhane, Muallimhane, Hikmethane (İlahiyat-İhtisas Programı) ve Hukukhane projelerinde alanının en yetkili isimleriyle öğrencilere belirli tarihler arasında kurslar verildi.

Gençlerin yükseköğrenim hayatı boyunca akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Yurt ve Gençlik Hizmetleri Akademi Çatısı altında açılan kurs, atölye, çınar altı sohbetleri, eğitim seminerleri ve birçok farklı alanda verilen konferanslardan birçok öğrenci en iyi şekilde yararlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Hikmethane projesi kapsamında 03 ile 07 Temmuz 2023 tarihleri arasında, Seyyid Fehim Arvasi Kız Öğrenci Yurdunda il müftülüğü ile birlikte başta ilahiyat fakültesi öğrencileri olmak üzere birçok farklı bölümlerde okuyan öğrenciler beş günlük bir kamp programı ile misafir edildi. Öğrencilere rehberlik eden hocalar öğrencilere tefsir, hadis derslerinin yanı sıra hatimler okutulup, isteyen öğrencilere ise hafızlık eğitimleri veriliyor. Manevi Rehberlik Birimince Hikmethane programına katılan öğrencilere farklı konular üzerine sohbet programları devam ediyor.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak kamp yapan öğrencilere Van’ın tarihi ve turistlik mekânlarını gezip görmeleri için gezi ve piknik programları düzenlenerek öğrencilerin Van adına güzel anılar biriktirmeleri sağladı.

Kamp sonunda duygu ve düşüncelerini aktaran öğrenciler; “Van’da bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere, tüm hocalarımıza ve manevi danışmanlara çok teşekkür ettiler.”