Cumhuriyet’in 100’ncü yılı yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Van’da 100 kız öğrenci tarafından kentin tarihi ve kültürel mekânlarında düzenledikleri halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, gösteri ekibinin mimarlığını yapan halkoyunları eğitmenleri Hüsamettin Koyuncu, Ali Kurt ve Aydın Yetiş’i makamında ağırlayarak, hediye takdiminde bulundu.

  Cumhuriyet’in 100’ncü yılı münasebetiyle hazırlanan halkoyunları gösterisinin Van adına gurur verici olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, emeği geçen okul idarecileri, eğitmenlere teşekkür etti.

  Van’da okul sporlarında 78 branşta faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Özdemir, konuşmasının devamında şöyle konuştu:

  “Tüm branşlarımızda etkinliklerin fazlalaşması adına desteklerimiz sürüyor. Ancak, halkoyunlarının yöremizi anlatan bir spor dalı olduğundan oldukça özen istiyor. Cumhuriyet’in 100’ncü yılında da halkoyunları gösterisini 100 kızımızla gerçekleşmesi büyük bir emek istiyor. Bu gösteride emeği olan okul müdürlerimiz, halkoyunları eğitmenlerimiz, İpekyolu İlçe Müdürlüğündeki çalışma arkadaşlarım, Dumlupınar Ortaokulu, Van Gölü Ortaokulu, Sempaş Ortaokulu ve Mustafa Necati Ortaokulunda öğrenim gören gösterinin asıl kahramanları olan öğrencilere kurumum adına teşekkür ediyorum”