Van Gölü kıyısında bulunan Fidanlık Parkındaki kamp etkinliğinde gündüz sportif etkinlikler, sokak oyunları, el sanatları, canlı müzik etkinliği yapacak olan gençler, akşam saatlerinde ise sinema, gökyüzü gözlem ve okçuluk gibi birçok etkinliği de bir arada yapma şansı bulacak.

  Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından başlatılan ve 17-25 yaş arası 5 bin gencin faydalanacağı gençlik kampına Van’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Gençlik Merkezleri, kuran kurslarında eğitim gören gençler faydalanacak. 200 kişilik gruplar halinde 25 ayrı kampın düzenleneceği etkinlikte il ve ilçelerden 5 bin gencin katılım sağlaması düşünülüyor.

  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan etkinliğe ilişkin açıklamada, 5 Temmuz’da düzenlenen kamp etkinliğinin Van’da ilk olma özelliği taşıdığı belirtildi.

  Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

  Gençlik Merkezleri, kuran kursları ve STK’larda çeşitli eğitimlere katılan gençlerin misafir edildiği ifade edilen açıklamada, “Düzenlenen kamp etkinliğinin ilkine il ve ilçelerden 200 genç katıldı. Kampçı gençler burada sabah kahvaltısı yaparak güne başlıyor. Ardından sportif etkinlikler, sokak oyunları, el sanatları, canlı müzik etkinliği, sinema, gökyüzü gözlem ve okçuluk gibi birçok etkinliği de bir arada yapıyor. Gençlerin kişisel becerilerinin artmasına katkı sunacak kampta toplamda 5 bin genç faydalanacak. Bu proje ile her geçen yıl katılımcı sayısı artarak sürdürülmesi hedefleniyor. Kampın kuruluş aşamasında büyük katkılar sunan başta Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili sayın Ozan Balcı’ya gençler adına teşekkür ediyoruz” denildi.