Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun büyük destekleriyle Van’da ilçe belediyeleri tarafından yapımına başlanan ve kısa bir sürede hızla yükselen gençlik merkezi inşaatları çevre düzenlemesi, ince işçiliği ve tefrişatlarının tamamlanması ile birlikte gençlerin hizmetine açıldı. Başkale, Saray, Çatak, Çaldıran, Edremit, Gürpınar, Muradiye, Van Gölü ve Gevaş Gençlik Merkezlerinin yanı sıra, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs alanı içerisinde bulunan kız ve erkek öğrenci yurtlarındaki 5 adet genç ofis ve has odalar ile birlikte, Süleyman Şah Öğrenci Yurdunda antrenman ve spor salonu, Muradiye genç ofis ve has odaların yapımı tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulurken, Özalp ve Bahçesaray Gençlik Merkezlerinin ise iki hafta içerisinde tefrişatlarının tamamlanarak faaliyete geçmesi hedefleniyor.

  Van’da yapımı tamamlanarak hizmete açılan ve çeşitli hizmetler ile gençlere örnek olacak olan gençlik merkezlerinin tüm eksiklerinin tamamlandığını belirten, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Van’a yakışır 9 gençlik merkezinin inşaat, çevre düzenlemesi ve tefrişatlarının tamamlanarak gençlerin hizmetine açıldığını ifade etti.

  İl Müdürü Özsoy, “Türkiye’nin en modern gençlik merkezlerini ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Her bir gençlik merkezinin toplamda Bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve içerisinde salonlarıyla, derslikleriyle, kütüphanesiyle, spor salonu ve bilişim atölyeleri ile beraber gençlerin yeni buluşma noktası olacaktır. Gençlik merkezlerimizi kısa zaman içerisinde bakanlığımızın desteğiyle gençlerimizin hizmetine sunduk. Başkale, Saray, Çatak, Çaldıran, Edremit, Gürpınar, Van Gölü, Muradiye ve Gevaş Gençlik Merkezlerimiz gençlerimizin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine büyük katkı sağlayacaktır.”

  “GENÇLERİN UĞRAK MEKÂNI OLACAK”

  Van’da göreve geldiğimizden bu yana Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sayın Valimizin büyük destekleri ile ilimize kalıcı eserler kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kısa bir zaman içerisinde ilimizin 9 ilçesinde açılışını yaptığımız gençlik merkezimizde çok amaçlı salon, bireysel çalışma alanları, ders çalışma alanları, el sanatları ve zekâ oyunları dersliği, kitap kahve, müzik odası, açık basketbol sahası, tenis kortu gibi alanların olduğu gençlik merkezlerimiz gençlerimizin sosyal, kültürel, eğitim programlarının yanı sıra kariyer yaşamlarına da destek olarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında önemli bir boşluğu dolduracaktır.

  Gençlerimizin keyifle vakit geçirebileceği, gönüllerince ders çalışabileceği bu tesisleri ilimize kazandırdığı için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ilimiz gençliği adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.