Türkiye Boks Federasyonu 2023 faaliyet programında yer alan ve Muğla'da yapılan Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Boks Şampiyonası 61 ilden 680 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Genç Erkekler ve Kadınlar Boks Şampiyonasına katılarak, 2 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği madalyasının sahibi olan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı aldıkları bu başarılarının ardından, Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz ile birlikte Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’u makamında ziyaret ettiler.

  Muğla'da düzenlenen Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Boks Şampiyonası’na 12 sporcu ile katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boksörlerden 51 kiloda Muhammed Ali Demirezen ve 60 kiloda Ahmet Peker Türkiye Şampiyonu olurken, 75 kiloda ise Özlem Aslan Türkiye ikincisi oldu. Van’lı sporcular kazanmış oldukları başarılarından dolayı Türkiye Boks Federasyonu tarafından 23 Nisan ile 04 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ermenistan’da yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.

  Şampiyon sporcuları ve antrenörleri makamında ağırlayan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; "Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Muğla’da yapılan Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Boks Şampiyonasına ilimiz adına katılarak 2 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Türkiye ikinciliği kazanarak en güzel başarılara imza atan boksörlerimizi bir kez daha yürekten kutluyoruz.

  Boksörlerimiz ilimizin başarı çıtasını her zaman yükseltmektedirler. Bu başarılarından ve çalışmalarından dolayı ilimizde böylesi gurur verici sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen boks antrenörümüz Ayhan Öz'e çok teşekkür ediyor, sporcularımızı da kazanmış oldukları başarılarından dolayı bir kez daha kutluyor kendilerine bundan sonraki katılacakları müsabakalarında başarılar diliyorum.” dedi.

  Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz ise yaptığı açıklamasında; “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Muğla’da yapılan Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Boks Şampiyonasına 12 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızdan Muhammed Ali Demirezen 51 kiloda, Ahmet Peker ise 60 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken diğer sporcumuz Özlem Aslan ise 75 kiloda Türkiye ikinciliği madalyası ile ilimize döndük. Aldığımız bu güzel başarılardan dolayı 4 sporcumuz ise Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından 23 Nisan ile 04 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ermenistan’da yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceklerdir. Kazanmış olduğumuz bu başarılarımız sıkı ve disiplinli çalışmalar sonucunda kazanılmıştır.

  Amacımız katıldığımız müsabakalardan en güzel başarılarla dönmektir. Bizlere her zaman böylesi gurur verici başarıları yaşatan sporcularımızı bir kez daha kutluyor, Van'da boks branşına her zaman destek veren başta, Sayın Valimiz Ozan Balcı’ya, İl Müdürümüz Arif Özsoy’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.