Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Polis Özel Harekât (PÖH), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) okullarına hazırlanan gençlere yönelik, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri nezaretinde ücretsiz kurs olanağı sağlıyor. Kurs programı kapsamında gençlere kuvvet, dayanıklılık, sürat antrenmanları ve parkur çalışması yaptırılıyor. Kursları yakından takip eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; konu ile alakalı yaptığı açıklamada "Gençlerimize hayallerini gerçekleştirmek adına Spor İl Müdürlüğü olarak bu desteği antrenörlerimiz ile birlikte sağlamaktayız.

Bu kurslarımızı gençlerimize ücretsiz bir şekilde temin ediyoruz. Antrenörlerimiz gençlere parkurlar hazırlayıp ayrı şekilde beden dili eğitimi veriyorlar. Sporu seven gençlerin bu kursa yoğun şekilde katılmaları da bizleri mutlu ediyor. Hazırlık kurslarımızda uzman antrenör kadromuz ile gençlerimize tamamen ücretsiz eğitimler veriyoruz. Kondisyonlarını arttırma yönünde yoğunlaşmış bir antrenman programımız var. Böylelikle parkur sürelerini azaltmayı hedefliyoruz. Bu zamana kadar güzel başarılar elde ettik. Bundan sonra da öyle olması için çalışıyoruz.

“Gençlerimizle gurur duyuyoruz”

İl Müdürü Arif Özsoy; gençleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Bizim en büyük güvencemiz gençlerimiz. Güçlü Türkiye’nin mimarı; bugünümüzün ve yarınımızın mihenk taşı onlar. Van’da gençlerimizin en iyi şekilde kendilerini geliştirebilmeli, gerekli imkânlardan yararlanabilmeleri için biz var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimizin başarılarını da gördükçe yaptığımız iş ile bir kez daha gurur duyuyoruz. İl Müdürlüğü olarak her daim gençlerimizin yanında olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, şimdiden sınava girecek olan bütün gençlerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.