Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük etkiye sebep olan depremler sonrası; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri’nde görev yapan Gençlik Liderleri, kurum minibüsü ve yardım tırlarını erzak, battaniye, çocuk bezi, kıyafet ve giyecek malzemesi ile doldurarak merkez ve ilçelerden de ekibe katılan diğer Gençlik Liderleri ile arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunmak ve destek vermek amacıyla Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’a gittiler. Depremin ikinci gününden itibaren deprem bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetlerine destek veren Gençlik Liderleri, çeşitli ilçelere de yardım tırlarını ulaştırarak  depremzelerin bir nebze de olsa yaralarını sarmasına vesile olmaya devam ediyorlar. 

  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Zor günler geçiren depremzedelere destek olmak için tüm Türkiye olduğu gibi Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de harekete geçti. Depremin olduğu günden bu yana deprem bölgesine her hafta 1 kafile olmak üzere toplamda 6 kafile ile 250 personel görevlendirildi.

  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden her kafile ile birlikte bir şube müdürünün koordinesinde kurum personellerinden oluşan ekip Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde Yemek, Ulaşım hizmetleri ile birlikte gençlik liderleri ise deprem bölgelerinde oluşturulan alanlarda çocuklarla ilgilenerek, oyun oynayarak moral bulmalarını sağlamaya devam ediyorlar.

  Türkiye'nin dört bir yanında 81 ilde bulunan 800 yurtta, 850 bin kapasitesi ile depremden etkilenen vatandaşlar misafir ediliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı GSB Yurtları da "yurdumuz evinizdir" sloganıyla afetzede vatandaşlara kapılarını açtı. Bu çerçevede, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Aise Sıddıka Öğrenci yurdu, Erciş Öğrenci Yurdu, Van Yurdu ve Seyyid Fehim Arvasi Yurtlarında Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’dan gelen toplam 918 vatandaş misafir ediliyor.

  Gençlik lideri ve gönüllü gençler yurtlarda barınan misafir afetzedelere hizmet vermeye başlarken, psikolog olarak görev yapan personeller ise çocuklarla sportif faaliyetler planlayarak onlara iyi vakit geçirmeleri için psikososyal çalışmalarını sürdürüyor.

  Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy yaptığı konuşmasında “Öncelikle, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

  Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, elimizden gelen ne varsa canla başla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Gençlik Lideri ve uzmanlarımızın olduğu bir grup çalışma arkadaşlarımız Malatya ilimizdeki arama kurtarma çalışmalarında yer alırken, bir grup arkadaşımız ise yemekhane ve ulaşım hizmetlerini sağlıyor. İl Müdürlüğümüzce Malatya’da kurulan etkinlik çadırımızda görev alan gençlik liderlerimiz çocuklarımıza yönelik düzenledikleri birçok farklı oyun ve etkinliklerle çocuklarımızın güzel bir gün geçirmelerini sağlıyorlar. Etkinlik çadırımızda görev alan psikososyal çalışmacılarımız da her yaş grubu için hazırladıkları çalışma programları ile çocuklarımıza psikososyal destek hizmeti sunmaya devam ediyorlar.

  Merkez üstü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde yıkımlara sebebiyet vermesi sonucu ilk andan itibaren, İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan ilçe müdürleri, şube müdürleri, personeller, gençlik merkezi liderleri ve gönüllüleri hep birlikte atağa geçerek uykusuzluk, yorgunluk ve açlık demeden büyük bir azim ve merhametle koordineli bir şekilde, vatandaşlarımızın da büyük bir duyarlılık göstererek yolladıkları yardım malzemelerini il müdürlüğümüze bağlı; Tuşba Gençlik Merkezimizde toplayarak Malatya ve Adıyaman illerimizdeki depremzedelerimize bizzat götürerek teslim ettiler.

  Bu duygu ve düşüncelerle deprem bölgesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” Şeklinde konuştu.