Fransa’da yapılan Liseler Arası Dünya Atletizm Şampiyonası 400 metre kategorisinde Dünya Şampiyonluğunu ülkemize kazandıran Nevin İnce, İsrail’de yapılan U18 Avrupa Şampiyonası 3000 metre kategorisinde Avrupa Üçüncüsü olan Edibe Yağız beraberindeki antrenörleri ile birlikte, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’u makamında ziyaret ettiler.

  Van’lı atletler kazandıkları dereceler ile Atletizm Federasyonu Yetkilileri tarafından da büyük beğeni toplayarak federasyon tarafından milli takım gözetimi altına alınarak, 2024 olimpiyat kadrosuna aday sporcular listesine girmeyi başardılar.

  Dünya Şampiyonu Nevin İnce ve Avrupa Üçüncüsü olan Edibe Yağız’ın antrenörü Munir Akkoyun ve Mehmet Akkoyun yarışma ile ilgili yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından Fransa’da yapılan Liseler Arası Dünya Atletizm Şampiyonası ve U18 Avrupa Şampiyonası yarışmalarında ilimiz; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sporcularımızdan Nevin İnce 400 metrede ülkemize Dünya Şampiyonluğu derecesi ile dönmeyi başarırken, İsarail’de yapılan U18 Avrupa Şampiyonası yarışmasında da 3000 metre kızlar kategorisinde mücadele eden Edibe Yağız ise Avrupa Üçüncülüğü madalyasını ülkemize kazandırarak bizleri biz kez daha gururlandırdılar.

  Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcularımız da elinden geleni yaparak ülkemize 1 Dünya Şampiyonluğu, 1 Avrupa Üçüncülüğü kazandılar. İlimiz adına gelecek vaad eden sporcularımız arasında bulunan Nevin İnce ve Edibe Yağız katıldıkları yarışmalar sonucunda elde etmiş oldukları böylesi başarılı sonuçları ülkemizi 2024 olimpiyatlarında temsil edecek milli takım listesine isimlerini yazdırmayı başardılar.

  İlimiz adına bu başarılarımızın gerçekleşmesinde ve ilimizin atletizm branşındaki başarı çıtasının yükselmesinde bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Ozan Balcı’ya, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ve Gençlik Spor İl Müdürümüz Arif Özsoy başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

  Sporcu ve antrenörleri makamında ağırlayarak tebrik eden, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ise, Nevin İnce ve Edibe Yağız’ın Fransa’da yapılan ve büyük bir önem arz eden Liseler Arası Dünya Atletizm Şampiyonası ve u18 Avrupa Şampiyonası Yarışmalarında Van adına kazanmış oldukları 1 Dünya Şampiyonluğu ve 1 Avrupa Üçüncülüğü derecesinin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtti. İl Müdürü Arif Özsoy, “Bu başarı bizim için çok önemli bir başarı olup; ilimiz adına farklı illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımıza örnek teşkil edecektir. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Atletizmde çok istekli ve başarılı olan sporcularımızdan Nevin İnce ve Edibe Yağız, bu yarıştan da başarılar ile döndüler. Ayrıca bu sporcularımız, ilimiz ve ülkemiz adına gelecek vaad eden sporcularımız arasındalar.

  Öncelikle desteklerinden dolayı Sayın Valimize ilimiz gençliği adına teşekkür ediyor,  Sporcularımızı ve bu başarıda büyük pay sahibi olan antrenörlerimizden Mehmet Akkoyun ve Münir Akkoyun’u a yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.