Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde sporun yaygınlaştırılması ve alt yapı sağlanması gibi hedefler doğrultusunda başlatılan ve bu yılda Van’ın ev sahipliğini yaptığı Hakkâri, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van illerinden 117’i erkek, 77’i kız sporcunun katılım sağladığı Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışmaları 23-25 Nisan 2022 tarihleri arasında; Olimpik Yüzme Havuzunda yapıldı.

  Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışmalarını, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Amatör Spor Kulüpleri Van Şube Başkanı Ramazan Kıvanç, Yüzme İl Temsilcisi, Yüzme Federasyonu ile İl Dışından gelen hakem ve gözlemciler ile birlikte çocuklarını izlemeye gelen aileler izledi.

  Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan ve 200 sporcunun katıldığı Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışmaları, Erkekler ve Kızlar 50 ile 100 metre Serbest, Erkekler ve Kızlar 50, 100 ve 200 metre Kurbağalama, Erkekler ve Kızlar 4x100 Serbest ve Karışık Bayrak, Erkekler ve Kızlar 50, 100 ve 200 metre Sırtüstü, Erkekler ve Kızlar 50 ile 100 metre Kelebek, Erkekler ve Kızlar 200 ile 400 metre Serbest, Erkekler ve Kızlar 200 metre ferdi karışık dallarında üç gün süren zorlu ve çekişmeli yarışmalara, Van adına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ferdi kategorilerde 3 Altın, 7 Gümüş ve 16 Bronz madalya kazanırken, takım kategorisi 2008 doğumlu 14 yaş Erkekler ile 2009 doğumlu 13 yaş Bayanlar kategorisinde, Van il karması 2 ikincillik madalyasının sahibi oldular. 2008 doğumlu 14 yaş erkekler kategorisinde Malatya Birinci, Van İkinci, Adıyaman Üçüncü oldu. 2008 doğumlu 14 yaş kızlar kategorisinde Elazığ Birinci, Adıyaman İkinci, Erzurum üçüncü oldu. 2009 doğumlu 13 yaş erkekler kategorisinde Adıyaman birinci, Elazığ ikinci, Erzurum üçüncü oldu. 2009 doğumlu 13 yaş kızlar kategorisinde Elazığ birinci, Van il karması ikinci ve Adıyaman il karması ise üçüncülük madalyasının sahibi oldu.

  Ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan ve ülkemizin birçok farklı bölgesinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışmalarında Ülkemizin yıldız adayları ilimizde buluşarak yine ülkemizin sporu için yetenek keşfinin yapıldığı ve önceki yıllarda ilkine ev sahipliği yaptığımız bu yıl ise ikincisini gerçekleştirdiğimiz; Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışmalarımıza, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Üç gün boyunca farklı kategorilerde illeri adına yarışmalara katılan ve başarılı sonuçlar elde ederek finallere isimlerini yazdıran bütün sporcularımıza şimdiden başarılar diliyor, Bu müsabakalara katkı sağlayan tüm illerimizi ve sporcularımızı şimdiden elde ettikleri başarılardan dolayı kutluyor, başta hakemlerimiz olmak üzere antrenörlerimize ve emeği geçen herkese ilimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

  İlk 4'e giren sporculara madalyalarının törenle verildiği müsabakalar sonunda, sporun tabana yaygınlaştırılması ve milli takıma alt yapı oluşturulması hedeflenen Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Yüzme Yarışmalarında dereceye giren sporcular ileriki tarihlerde Konya’da yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi Final Yüzme Yarışmalarında kendi illerini temsil edeceklerdir.