Daha önce Aralık ayında Elazığ’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Grup Müsabakalarında grup birincisi olan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kız ve erkek voleybol takımları şimdide 10-12 Ocak 2020 tarihleri arasında ilimizde yapılan ve 12 kız ile 12 erkek takımın katılımıyla gerçekleşen, Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Çeyrek Final Müsabakalarında kazandıkları birincilik ile müsabakalara damga vurarak, bir üst tura isimlerini yazdırmayı başardılar.
10 Ocak’ta başlayan müsabakalarda Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kars, Muş, Şanlıurfa, Van, Şırnak, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Malatya ve Kilis illerinin kız ve erkek takımları, 3 grup halinde mücadele etti.
Müsabakalar sonunda Erkekler Ligi A Grubu'nda Gaziantep il takımı birinci, Elazığ il takımı ikinci, B Grubu'nda Van İl takımı birinci, Şanlıurfa il takımı ikinci, C Grubu'nda ise Bitlis il takımı birinci ve Mardin il takımı ikinci oldu.
Kızlar A Grubu'nda Kilis il takımı birinci, Bitlis il takımı ikinci, B Grubu'nda Diyarbakır il takımı birinci, Şanlıurfa il takımı ikinci, C Grubu'nda Van il takımı birinci olurken, Gaziantep il takımı da ikinci sırada yer aldı.
Gruplarda ilk 2'ye giren takımlar, 14 ile 16 Şubat 2020 tarihlerinde Gümüşhane’de düzenlenecek, Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Yarı Final Müsabakalarında illerini temsil edeceklerdir.
Erkekler B Grubu ile Kızlar C Grubunda birinci olan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Voleybol Kız ve Erkek Takımı Antrenörü Ferdi Şabu; yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. " 3 gün boyunca zorlu maçlar yaptık, Erkekler B Grubu ile Kızlar C Grubunda grup lideri olarak 14-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Gümüşhane’de düzenlenecek olan yarı finale katılmaya hak kazandık. Anadolu Yıldızlar Ligi bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bir proje. Bu proje, 4 etaptan oluşuyor. Grup, Çeyrek Final, Yarı Final ve Türkiye Finalleri. Buradaki amaç, milli takım altyapısını oluşturmak. Daha önce 3 defa Türkiye finallerine katıldık. 3 öğrencimiz, milli takım bünyesine alındı. Amaç burada sporcuyu üst seviyeye çıkarmak, milli takım seviyesine çıkarmak. Biz de bunu elimizden geldiğince Van adına yapmaya çalışıyoruz.
Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Çeyrek Final Müsabakalarında başta il müdürlüğümüz  olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.
Ödül töreninde sporcu ve anrenörleri tebrik edip, bir üst tura yükselen takımlara başarılar dileyen, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 2020 yılı faaliyet programında yer alan ve il müdürlüğümüzün de 10-12 Ocak 2020 tarihleri arası 12 Kız ve Erkek takımımızdan toplam 336 sporcunun katılımı ile organizasyonluğunu yaptığımız, Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Voleybol Çeyrek Final Müsabakalarını sorunsuz bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.
İl Müdürlüğümüz adına müsabakalara katılan, Erkek ve Kız Takımımız kazandıkları birincilik dereceleriyle bu turu başarılı bir şekilde geride bırakarak isimlerini bir üst tur olan, Yarı Final Müsabakalarına yazdırmayı başardılar.
Kazandıkları başarılarından dolayı tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi bir kez daha yürekten kutluyor, bundan sonraki müsabakalarda da kendilerine başarılar diliyoruz.
3 gün buyunca il müdürlüğümüz organizasyonluğunda gerçekleştirilen bu müsabakaların sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen başta Yüzüncü Yıl Üniversitesi çalışanlarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. “ diye konuştu.