Türkiye Halter Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan ve 20-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda Nur Tatar Spor Salonunda düzenlenen Türkiye Gençler ve U23 Yaş Altı Halter Şampiyonası genç erkekler kategorisi 89 kiloda Ferhat Türker Türkiye Şampiyonu olurken, 81 kiloda Abdulhalim Sular ve 73 kiloda Yakup Salcan Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Van’lı halterciler Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç ile birlikte, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’u makamında ziyaret ederek başarılarını kendileri ile paylaştılar. Kendilerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı, İl Müdürü Arif Özsoy'a teşekkür eden, Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç katılacakları bir sonraki müsabakadan daha başarılı sonuçlar ile döneceklerinin sözünü verdiler.

  Sporcuları ve Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç’u makamında ağırlayan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, alınan bu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İl Müdürü Arif Özsoy, "İlimiz adına böylesi başarılı sonuçlar elde eden sporcularımız, antrenörlerinin disiplinli ve özverili çalışmaları neticesinde yıllardır emek veriyorlar ve bu emeklerinin karşılığını da 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 2 Türkiye İkinciliği derecesi ile taçlandırdılar. Sporcularımızın zorlu ve çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda kazandıkları 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 2 Türkiye ikinciliği dereceleri bizleri oldukça memnun etti.

  Sporcularımız Ferhat Türker, Abdulhalim Sular, Yakup Salcan ve Milli Halter Antrenörümüz Cihan Ertunç’u kazandıkları başarılarından dolayı bir kez daha yürekten kutluyor, bundan sonra katılacakları müsabakalarda kendilerine başarılar diliyoruz.” diye konuştu.