GSB Yaz Spor Okulları’na şuana kadar yaklaşık 10 binin üzerinde kişinin başvurduğunu belirten, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen GSB Spor Okulları projesinin Van’da büyük bir ilgi gördüğünü ve bu ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 40’a yakın branşta açtığı GSB Spor Okullarına bugün itibari ile yaklaşık 10 bin kişinin başvurduğu duyurdu. Çocuk ve gençlere 40 farklı branşta hizmet veren yaz spor okullarında, açılan tüm kurslardan ücretsiz olarak faydalanıyor. Açılan kurslarımız arasında taekwondo, judo, muay thai, boks, futbol, basketbol, voleybol, badminton, tenis, güreş, hentbol, masa tenisi, eskrim, karate, okçuluk, atletizm, cimnastik, wushu, atıcılık ve yüzme ve diğer branşlarımız yer alıyor. Çocuk ve gençlerimize sporu sevdirerek yönlendirmek, spor kulüplerimize sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürü oluşturmak amacıyla açtığımız yaz spor okullarına kayıtların eylül ayına kadar devam edeceği belirtildi.

Bu yaz engelli sporcularımızın da faydalandığı yaz spor okullarında 6 branşın engelliler için açıldığı belirtildi.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy yaptığı açıklamasında, “GSB Spor Okulları kapsamında açılan kursları ziyaret ederek, çocuk ve gençlerimizle sohbet etme imkânı bulup velilerimizle bir araya gelerek taleplerini aldık. Yaz okullarında özellikle yetenekli olan sporcularımız antrenörlerimiz tarafından tespit ediliyor. Onlar sadece yaz için değil tüm yıl boyunca o spor dalında eğitim alıyor. Yaz okulları aynı zamanda yetenek tarama okulu da oluyor. Bu projedeki amacımızın spora gelen çocuğumuzun sadece 3 ay değil bir yıl boyunca o spor dalında yer alarak onu kazanabilmek. Tespit edilen çocukların kulüplere kazandırıldığını biliyoruz ve bu da bizleri çok mutlu ediyor.

Yüzme dahil tüm branşlar ücretsiz. Şuanda yaklaşık 10 bine yakın kişi başvuru yaptı. Biz bu sayının 30 bini geçmesini bekliyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor. Daha güzel bir hizmet için tüm arkadaşlarımızla gençlerimiz için seferberiz. İnşallah ilimizde daha güzel hizmetler yapacağız. Yüzme kursuna yoğun ilgi var. Çok küçük yaşlarda çocukların yüzme öğrenmesi bizleri çok mutlu ediyor. Yüzme insan sağlığı ve vücut gelişimi için önemli bir spor. Olimpik Yüzme Havuzumuz sene başından itibaren bakıma alındı. Cankurtaran ve antrenörlerimizle halkımızın hizmetindeyiz. Sadece yüzme olarak değil, Van’da spora yönelik büyük bir artış var. Bizler; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızın çocuklarını spora davet ediyoruz.

Okulların tatilde olduğu bugünlerde anne ve babaların çocuklarını yaz spor okullarına göndermelerini istiyoruz. Çünkü Yaz Spor Okullarının çocuklarımıza çok büyük faydaları vardır. Gündelik yaşamlarında spor yapan ve aktif olan çocuklarımız daha fit, daha sağlıklı vücut ağırlığına sahip ve daha öz güvenli olurlar.

İlerleyen dönemlerde fiziksel olarak aktif insanlar arasında kan basıncı, kalp hastalığı ve diğer kronik hastalık riskleri daha düşük olur. Bu nedenle çocukların genç yaşta fiziksel aktivitenin önemini anlamaları ve bundan keyif almaları daha da önemli hale getirir. Spor okullarına katılım, bir takımın veya grubun üyesi olma ve bir parçası olma hissi verir.

Bu da çocukların büyüdükçe daha sosyal ve dışa dönük olmasına yardımcı olacaktır. İnternet, televizyon ve bilgisayar oyunları gibi eğlenceler çocukları hareketsiz hale getirebilir ve obezite riskini artırabilir. Spor veya diğer fiziksel aktivitelere katılmayan çocukların aktif olmayan yetişkinler olma olasılıkları artar. Bu anlamda açmış olduğumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okullarının, spor yapan çocuklarımızın vatanına, milletine hayırlı birer genç olması, toplum hayatına katılan sağlıklı bireyler olması yolunda önemli bir basamak olmasını diliyor, çocuklarımız sporla büyüsün, spora erişimi olmayan çocuk kalmasın diyerek,  bu süreçte spor okullarımızda faaliyette bulunacak antrenör ve sporcu gençlerimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.