Memleketine gidemeyen öğrencilerin bayram sevinçlerine ortak olduklarını belirten; Van Gençlik be Spor İl Müdürü Arif Özsoy, "Bayram günü memleketlerine gidemeyen gençlerimizin bayram sevinçlerine ortak olup, onlara ailelerinden uzak o bayram sevincini yaşatmak istedik." dedi. Van’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı merkez kız ve erkek öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin bayramı evinde gibi hissetmeleri için 4 adet büyükbaş kurban kesildi. Diyanet Vakfı ile birlikte kesilen 4 adet kurban 250 öğrenciye kavurma olarak akşam yemeğinde ikram edilirken, diğer kısmı ise 200 personel ve aileleri için dağıtıldı.

  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarında gerçekleşen program sonunda açıklamalarda bulunan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Van’da ilk kez Diyanet Vakfımız ile birlikte yurtlarımızda kalan uluslararası, staj yapan ve memleketlerinden uzak öğrencilerimiz aileleriyle beraber Kurban Bayramını geçiremedikleri için bir nebze olsun bu öğrencilerimize aile hissiyatını verelim, bayram hissiyatını verelim diye, Türkiye Diyanet Vakfından aldığımız 4 büyükbaş kurbanımızı merkezde bulunan kız ve erkek yurtlarımızda kestik. Onların bayram sevinçlerine ortak olduk. Onlara ailelerinden uzak o bayram sevincini yaşatmak istedik.

  Kesilen kurbanlarımızın bir kısmını yurtlarımızda kalan 250 kız ve erkek öğrencimize kavurma olarak ikram ederken, geri kalan kurban etimizi ise aileleri ile birlikte kurban kesemeyen 200 mesai arkadaşımıza ve ailelerine dağıtarak mutlu bir bayram geçirmelerini istedik.

  Kurban kesme programında emeği geçen başta Diyanet Vakfımıza, İl Müftülüğümüze ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.