Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Okul Sporları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı” faaliyet programında yer alan Okul Sporları Yıldız Kız ve Erkek Taekwondo Grup Müsabakaları, 18-21 Mart 2021 tarihleri arasında Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Nur Tatar Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalarda Adıyaman, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Ordu, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Trabzon illerinden 350 sporcu yer aldı.

  Van Nur Tatar Spor Salonunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan açılış seremonisine; Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Taekwondo Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Seyfullah Özdemir, Van Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ramazan Kıvanç, Spor Hizmetleri Müdürü, İlçe Müdürü, Federasyon Hakemlerinin yanı sıra 24 ilden gelen antrenörler, idareciler, sporcular, hakemler ve davetliler katıldı.

  Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Taekwondo Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Seyfullah Özdemir; “Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Taekwondo Federasyonumuz tarafından 24 ilden 350 sporcumuzun katılım sağladığı, Van ilimizin ise 3 gün boyunca ev sahipliğini yapacağı ve Ülkemiz adına gurur verici başarılara imza atan taekwondocu kızımızın adının verildiği Nur Tatar Spor Salonunda 3 gün boyunca sizlerle birlikte Okul Sporları Taekwondo Grup Müsabakalarında bulunmaktan oldukça mutluyuz.

  Bu duygu ve düşüncelerle müsabakalara katılım sağlayan tüm sporcu, antrenör ve idarecilerimize başarılar diliyor, Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

  Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, sporculara hitaben yapmış olduğu açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Bugün buradan yaklaşık 24 ilimizden 350 sporcumuzu misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. En önemlisi taekwondo da göğsümüzü kabartan 3 olimpiyat gören kızımız evladımız Nur Tatar isminin verildiği, Nur Tatar Spor Salonumuzda yapıyor olmanın da ayrıca hazını yaşıyoruz. Umut ediyoruz ki bugün burada mücadele edecek olan yaklaşık 350 sporcumuzdan nice Nur Tatar’lar çıkacak, yâda nice Nur Tatar versiyonun da erkek sporcularımız çıkacak. Ben şimdiden bütün katılımcı illerimize, sporcularımıza, antrenör ve hakem arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Tüm sporcularımızın yolları ve bahtları açık, akıbetleri ise olimpiyatlar olsun diyor, Fair play çerçevesinde bir organizasyon temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” diye konuştu.

  3 gün boyunca devam eden müsabakalar sonucunda 6 farklı kategoride mücadele eden, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü taekwondo sporcuları ilimize toplamda 1 Birincilik, 2 İkincilik ve 7 Üçüncülük madalyası kazanmayı başardılar. İlimiz adına farklı kategorilerde madalya sahibi olan sporcular ileriki tarihlerde, Sivas’ta yapılacak olan Okul Sporları Taekwondo Final Müsabakalarında Van’ı temsil edeceklerdir.

  Müsabakalarda dereceye giren, takımlara madalya ve katılım belgeleri Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Taekwondo Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Seyfullah Özdemir, İlçe Müdürü, Spor Hizmetleri Müdürü, Federasyon yetkilileri ve hakemler tarafından verildi.