Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2019-2020 sezonu faaliyet programında yer alan ve 12 ilden, 12 Kız ve 12 Erkek takımdan 336 sporcunun katılımı ile 10-12 Ocak 2020 tarihleri arasında Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonluğunu yapacağı Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Çeyrek Final Müsabakaları bugün, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Kompleksinde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan seremoni ile başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç yaptığı konuşmada, müsabakaların üç gün süreceğini belirtti.
Sporculara başarılar dileyen İnanç, "Böylesine önemli bir turnuvada ilimizde sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. 10-12 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan bu önemli şampiyonadan başarılı sonuçlar elde ederek, Şubat ayında Gümüşhane ilimizde yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Yarı Final müsabakalarında illerini temsil edecek tüm antrenörlerimize ve sporcularımıza şimdiden başarılar diliyoruz." Dedi.
Yapılan törenin ardından müsabakalara başlandı. Müsabakalarda 12 ilden yaklaşık 336 sporcu mücadele edecek.