Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sporun yaygınlaştırılması ve alt yapı sağlanması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda Hayata geçirilen ve 20 ile 22 Aralık 2019 tarihleri arasında; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda Iğdır, Kars, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Ağrı ve Tunceli illerinden 268 sporcu ve 30 idarecinin katılımı ile gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Basketbol Grup Müsabakaları gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.
Van Nur Tatar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona 9 kız ve 10 erkek takımı olmak üzere toplam 268 sporcu ve antrenör katıldı. 20 Aralık'ta başlayan müsabakalarda Iğdır, Kars, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Ağrı ve Tunceli illerinin kız ve erkek takımları, 4 grup halinde mücadele etti. Müsabakalar sonunda Erkekler Ligi A Grubu'nda Elazığ il takımı birinci, Bingöl il takımı ikinci, B Grubu'nda Van il takımı birinci, Malatya il takımı ikinci, C Grubu'nda ise Muş il takımı birinci, Bitlis il takımı ikinci oldu. Kızlarda A Grubu'nda Tunceli il takımı birinci, Van il takımı ikinci, B Grubu'nda Bitlis il takımı birinci, Iğdır il takımı ikinci, C Grubu'nda ise Malatya il takımı birinci, Elazığ il takımı ikinci sırada yer aldı. Gruplarda ilk 2'ye giren takımlar, 17-19 Ocak 2020'de Adıyaman'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakalarına katılma hakkı elde etti.
Erkekler B Grubunda birinci, Kızlarda B Grubunda ikinci olan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Burak Sefa Kırmızıaltın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Zorlu maçlar yaptık, Erkekler B Grubunda Birinci, Kızlar B Grubunda ise grup ikincisi olarak Adıyaman’da düzenlenecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi Çeyrek Final Müsabakalarına katılmaya hak kazandık. Anadolu Yıldızları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın düzenlemiş olduğu bir proje. Bu proje, 4 etaptan oluşuyor. Grup, çeyrek final, yarı final ve Türkiye finalleri. Aşama aşama her gruptan çıktığında diğer gruba gidebiliyorsun. Buradaki amaç, milli takım altyapısını oluşturmak. Daha önce 3 defa Türkiye finallerine katıldık. Bir öğrencimiz, milli takım bünyesine alındı. Amaç burada sporcuyu üst seviyeye çıkarmak, milli takım seviyesine çıkarmak. Biz de bunu elimizden geldiğince Van adına yapmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonun ilimize gelmesinde emeği çok olan başta il müdürümüz Nevzat İnanç’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." Şeklinde konuştu.
Yapılan ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, centilmenlik ruhu ile yapılan müsabakaların amacına uygun bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Üç gün boyunca ilimizde misafir ettiğimiz 19 basketbol takımı ve oyuncularının bir üst tur için mücadelesi başarı ile sona erdi. Ben gruplarında dereceye giren ve Adıyaman ilinde düzenlenecek olan çeyrek final maçlarına katılmaya hak kazanan takımlarımızı ve illerimizi kutluyorum. Iğdır, Kars, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Ağrı ve Tunceli illerinden 10’u erkek 9’u kız olmak üzere toplam 19 takımın şampiyonluk mücadelesini tamamladı. Düzenlenen müsabakalar sonrasında erkeklerde ve kızlarda dereceye giren takımlar bir üst grupta, çeyrek final maçları için Adıyaman’da mücadele etmeye hak kazandı.